Новини Зборова та району

Прикривався волонтерством: поліцейські Тернопільщини викрили шахрая з Київщини, котрий видурив у місцевих жителів майже два мільйони гривень

Правоохоронці Тернопільщини викрили шахрая з Київщини, котрий видурив у місцевих жителів майже два мільйони гривень. Серед потерпілих – волонтер, якому аферист за 12 тисяч доларів та 2500 євро пообіцяв пригнати з-за кордону автомобілі для ЗСУ.

Про це розповів на своїй Facebook-сторінці Сергій Зюбаненко.

"Допомога для Сил оборони – це святе. Сьогодні хто як може підтримує наших захисників, наближаючи таким чином Перемогу. Але, на жаль, є люди, які прикриваючись волонтерством, наживаються на війні. Маємо цікавий приклад розкриття резонансної афери у Бучачі, про яку неодноразово писали місцеві активісти у соцмережах. Співробітники відділення поліції №2 м.Бучач викрили шахрая з Київщини, котрий видурив у місцевих жителів майже два мільйони гривень. Серед потерпілих – волонтер, якому аферист за 12 тисяч доларів та 2500 євро пообіцяв пригнати з-за кордону автомобілі для ЗСУ. Ще шестеро жителів Бучача віддали шахраю чимало іноземної валюти – хто за можливість безперешкодно виїхати за кордон, хто за дешеве пальне, а хто просто позичив йому гроші на різні потреби. 30-річному киянину слідчі оголосили підозру за частинами 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу - заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене повторно та що завдало значної шкоди потерпілим. Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі. Застерігаю жителів області від таких псевдоволонтерів, які проводять фейкові збори коштів на потреби захисників. Перш ніж перерахувати кошти, переконайтеся, що вони підуть за призначенням для Сил оборони", - йдеться у повідомленні.

Джерело: 0352.ua

Останні новини

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Оголошення