Новини Зборова та району

Московські попи тероризували ініціаторів переходу з УПЦ МП в УПЦ на Тернопільщині: шокуючі деталі

Днями Верховний Суд оприлюднив інформацію, яка обійшла всі українські медіа. Громада села Калинівка в Житомирській області довела, що має право на зміну канонічної приналежності, перейшовши до Православної Церкви України (якщо просто: виграла суд в УПЦ МП).

Перемога невеличкої громади ПЦУ у судовій справі у Верховному Суді обіцяє покласти край саботажу, який влаштовує УПЦ МП тим парафіям, які змінюють юрисдикцію і переходять до Української Церкви, пише Номер один.

Те, що робили і роблять єпархії УПЦ МП, інакше як «терором у рамках законодавства» не назвеш.

Як повідомляє «Укрінформ», окремі справи відкривалися на голову зборів (людина, яка головувала при прийнятті рішень про перехід), на секретаря зборів, на сільського голову, який засвідчив правомірність зборів. Наприклад, у Тернопільській єпархії ПЦУ, де було порушено 37 судових справ, де вірян ПЦУ намагалися всіма способами залякати, дотиснути та довести до того, щоби люди понесли серйозні грошові витрати, бо судові процеси забирають час, тягнуть видатки. Бо апеляції та касації – це поїздки в інші області. УПЦ МП намагався просто «переконати», мовляв, краще спокійніше жити й ходити в ту церкву (УПЦ Московського патріархату – авт.), яка є під боком.

Джерело: 0352.ua

Останні новини

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Оголошення