Новини Зборова та району

"Податкова служба почала дзвонити боржникам": в Україні стартував пілотний проєкт

В Україні запущено пілотний проєкт, у рамках якого розширили права податкової служби. Так, тепер громадяни, які накопичили борги, отримуватимуть від ДПС "дзвінки щастя" з проханнями внести оплату.

Як інформує "Today.ua,", у пресслужбі Державної податкової служби України повідомили про старт проєкту, який передбачає інформування боржників. Йдеться про платників єдиного внеску, які не вносять кошти вчасно.

Нова ініціатива покликана підвищити рівень обізнаності щодо наявності заборгованості з платежів, контроль за стягненням якого покладено на податкові органи. Також вказуватимуть на недоїмки зі сплати єдиного внеску, а також сприятимуть добровільному погашенню заборгованості.

Зазначено, що боржники-платники податків у телефонному режимі через контакт-центр отримуватимуть інформацію про розмір заборгованості у розрізі податків/зборів та єдиного внеску. Також буде вказано територіальні органи ДПС, в яких враховують заборгованість.

Податківці уточнили, що термін дії пілотного проєкту – три місяці.

За даними Опендатабота, виконавчі служби у 2023 році стягнули з боржників 25 млрд грн. Це рекордна сума за останні п'ять років. Однак це лише 6% про загальний розмір заборгованості. Відомо, що з кожної гривні боргу вдається повернути лише шість копійок.

Минулого року суди розглянули 157 293 справи, що майже в 1,5 раза більше, ніж у перший рік повномасштабної війни. Максимальне зростання зафіксували серед цивільних та адміністративних справ.

Податкова служба з 25 березня почала дзвонити боржникам: в Україні запустили пілотний проект

У Telegram-каналі "Адвокат права" повідомили, що за рахунок грошей, які держава отримує від сплати ЄСВ, проводиться фінансування:

• допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами;• пенсій та допомоги з тимчасової втрати непрацездатності;• одноразових та щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві;• інших страхових виплат.

Джерело: 0352.ua

Останні новини

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Оголошення